80-jarigen op rondreis met Olga Leyers en Sieg De Doncker © Medialaan

In “De Wereld Rond Met 80-jarigen” wil VTM de dromen van hoogbejaarden realiseren. Acht 80-plussers die niet of nauwelijks hebben gereisd in hun leven krijgen er de kans om naar hun droombestemmingen te trekken. Met als compagnons op de roadtrip: Olga Leyers (20) en Sieg De Doncker (28).


De twee twintigers zijn erg enthousiast. Ook voor Leyers gaat zo een droom in vervulling: “Het wordt een bijzonder tv-programma over reizen, wat ik sowieso al graag doe. Door zo’n lange wereldreis ga je heel intens met mensen leven.” Dat haar reispartners 80-jarigen zijn, vindt ze net fijn. “Die nemen geen blad voor de mond en hebben heel veel levenswijsheid, dat vind ik heerlijk. Hier heb ik zoveel zin in”, vult ze aan.

De Doncker is een bekend gezicht door Helden, een Ketnet-programma waardoor hij vaak omringd is door kinderen. “Het is voor mij dus totaal nieuw.” Volgens de presentator wordt het ‘zot plezant’: “Onze reiskompanen gaan ondanks hun leeftijd een intens avontuur aan. Olga en ik mogen ons dus ongetwijfeld aan het één en ander verwachten.”

De opnames voor het nieuwe VTM-programma “De Wereld Rond Met 80-jarigen” starten binnenkort. Wanneer de wereldreis op televisie te zien is, volgt later.