'Catch Me If You Can' uit 2002 was hun laatste samenwerking, maar mogelijk staan Steven Spielberg en Leonardo DiCaprio binnenkort weer samen op de set. Het Amerikaanse entertainmentmagazine Deadline meldt immers dat de twee in onderhandeling zijn voor een biopic over de Amerikaanse generaal en latere president Ulysses S. Grant, die met zijn geslepen gevechtstactieken de Noordelijke troepen naar de overwinning leidde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog.

Grant wordt wereldwijd gezien als een meesterlijke militaire tacticus, die zijn troepen naar de overwinning leidde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861 - 1865). Hij won belangrijke veldslagen in Shiloh en Vicksburg. Daarna werd hij tweemaal verkozen tot president van de Verenigde Staten, van 1869 tot 1877. Tijdens die twee ambtstermijnen slaagde hij erin om de economie te stabiliseren en borduurde hij voort op het werk van Lincoln om slavernij voorgoed de wereld uit te helpen. Daarnaast bond hij de strijd aan met de racistische Ku Klux Klan.

Spielberg heeft al heel wat ervaring met het thema van de Amerikaanse Burgeroorlog: zijn film 'Lincoln' uit 2012, over de zestiende president van de Verenigde Staten, gooide hoge ogen op de Oscars en sleepte uiteindelijk twee beeldjes in de wacht.

Filmstudio Lionstate verwierf in november vorig jaar de filmrechten voor de biopic over Grant, gebaseerd op een biografie van Pulitzerlaureaat Ron Chernow.

Wanneer Spielberg en DiCaprio opnieuw samen op de set zullen staan is nog koffiedik kijken. De filmmaker heeft de eerstkomende maanden een drukke agenda, met onder andere Indiana Jones en West Side Story op het programma. DiCaprio, die na de slopende opnames voor 'The Revenant' een rustperiode inlaste, is de komende maanden in de weer met de Tarantino-film 'Once Upon A Time In Hollywood'. Daarnaast is er mogelijk een samenwerking op til met regisseur Martin Scorsese voor de film 'Killers of the Flower Moon', naar het boek van journalist David Grann.