John Travolta viert 40e verjaardag van Grease in Cannes


Travolta was eregast bij een vertoning op het strand van de musical.


John Travolta trok woensdag nog eenmaal het spijkerjasje en zwarte T-shirt van Danny Zuko aan om in Cannes een screening van de filmklassieker Grease uit 1978 ter gelegenheid van een het 40-jarig jubileum bij te wonen.

Travolta was eregast bij de musical in Cinema de la Plage tijdens het 71ste jaarlijkse Filmfestival van Cannes, en woonde samen met vrouw Kelly Preston en hun zoon Benjamin (7), de musical bij.

Gekleed in strakke zwarte spijkerbroek introduceerde de 64-jarige acteur de film met festivaldirecteur Thierry Fremaux en Grease-regisseur Randal Kleiser ter gelegenheid van het jubileum.

"Er zingen 1000 mensen mee met elke zin van Travolta terwijl ze naar het strand keken. Het leek op karaoke," zei een van de festivalgasten. "Mensen werden in dekens gewikkeld. Travolta had het duidelijk naar zijn zin."

De knappe acteur werd op slag een ster dankzij zijn rol in de bekroonde romantische komedie die zich afspeelde in de jaren '50. Het verhaal vertelt over de relatie van de middelbare school geliefden Danny (Travolta) en Sandy Olsson, gespeeld door de Australische zanger Olivia Newton-John. In de film, die een wereldwijde kaskraker werd, speelden ook Stockard Channing als Rizzo, en Jeff Conaway als Kenickie belangrijke rollen.

Bij een masterclass van het festival van Cannes eerder deze week, vertelde de ster van Saturday Night Fever hoe acteur Benicio Del Toro (Sicario en Un Certain Regard) aan hem vertelde dat hij de film 14 keer zag als jongen. "Dat zou je niet verwachten van een acteur van het kaliber Benicio Del Toro," aldus Travolta.

Travolta heeft een drukke week gehad op het festival, met de vertoning op de dag nadat hij zijn nieuwe film Gotti presenteerde tijdens een première van het filmfestival van Cannes. Daarna werd hij geëerd met Variety's eerste Cinema Icon Award op een feestje op dinsdagavond in het Hotel du Cap in Cap d'Antibes.

De recensies van Gotti zijn tot nu toe echter minder reden voor vreugde. "Niet alleen is de film behoorlijk verschrikkelijk: slecht geschreven, spanningsloos, belachelijk op plekjes en domweg saai op andere momenten", schreef de filmcriticus van The Hollywood Reporter.

Cover Media/Novum Nieuws