"Deadpool 2" gooit hoge ogen in Noord-Amerikaanse bioscopen © BELGA

In zijn eerste weekend heeft de superheldenfilm "Deadpool 2" 125 miljoen Amerikaanse dollar binnengebracht. Met dat mooie resultaat klopt de film "Avengers: Infinity War", dat 113 miljoen opbracht in de Noord-Amerikaanse bioscopen. Dat blijkt uit voorlopige verkoopcijfers van Exhibitor Relations.

Wereldwijd bracht de film al 300 miljoen dollar op, en klopt daarmee de resultaten van eerdere succesvolle films van dit jaar zoals "Pacific Rim" (288 miljoen dollar) en "Tomb Raider" (273 miljoen dollar).

Met dit resultaat wordt "Avengers" naar een tweede plaats geduwd. De actiefilm moet het vooral hebben van de internationale inkomsten. Sinds zijn première vier weken geleden bracht "Avengers" wereldwijd 595,8 miljoen dollar op.

Op de derde plaats staat "Book Club" met Diane Keaton en Jane Fonda. De film volgt de avonturen van vier vriendinnen die met veel enthousiasme "50 Shades of Grey" ontdekken en besluiten hun leven om te gooien. De komedie bracht in zijn openingsweekend 13,6 miljoen dollar op.