Ron Howard: ik kijk uit naar kritieken van Star Wars-fans


De filmmaker stapte in om Solo: A Star Wars Story over te nemen nadat de oorspronkelijke regisseurs Chris Miller en Phil Lord uit het project stapten.


Ron Howard kijkt uit naar de reactie van Star Wars-fans als zijn nieuwe spin-off komend weekend (25 mei) wordt uitgebracht. De regisseur verwacht dat zijn overname van het Han Solo-oorsprongsverhaal controversieel zal zijn, en hij kan niet wachten om te zien wat die-hards van de kaskraker maken, vertelt hij aan Press Association.

"Ik denk dat het prima is, zolang de creatieve mensen niet gaan, 'Oh mijn God, ik weet niet wat ik moet doen, dus we zullen onszelf steeds weer herhalen omdat we denken dat de fans dat leuk vinden. Alle betrokkenen weten dat dat destructief zou zijn, dus je moet een beetje durf en zet jezelf daar en weet dat het controversieel zal zijn."

"Ik weet zeker dat Solo voor sommige mensen controversieel zal zijn, want het is een soort van een andere Star Wars-film. We zullen zien hoe zij reageren. Ik denk dat iedereen het intern erg naar zijn zin heeft gehad, er vertrouwen in heeft en van Star Wars houdt. Niemand probeert het te vervormen, maar het is een beetje een experiment. Ik denk dat dat een goede zaak is. Ik verwacht zeker wat controverse dus ik ben benieuwd wat dat zal zijn."

Howard nam het project over na het vertrek van de regisseurs Phil Lord en Christopher Miller, en hij geeft toe dat hij her erg naar zijn zin heeft gehad bij het maken van zijn eerste Star Wars-film.

"Het was anders dan elke ervaring die ik ooit had, en het was jammer dat ze op een gegeven moment van regisseur moesten veranderen of dat ze het gevoel hadden dat ze van regisseur moesten veranderen, maar het enige dat ik kon bieden was nieuwe opwinding," voegt hij eraan toe.

"Ik zou niet binnenkomen tenzij ik voelde het verhaal werkelijk sterk was en iets te bieden had aan fans en ook echt geloof had in deze charismatische acteurs. Dus ik moest binnenkomen en zeggen, 'Hé, dit soort dingen is al geweldig dat je deed, maar hier is een nieuw idee', en het injecteren met die creatieve energie. Ik heb het als geweldig ervaren."

Cover Media/Novum Nieuws