Marjolein uit Blind Getrouwd start actie tegen pesten © Medialaan

‘Blind Getrouwd’: het was niet wat het moest zijn voor Marjolein. Een huwelijk hield ze er niet aan over en op de koop toe werd ze het middelpunt van vele online haatreacties. Met haar initiatief #stoppesten wil ze de aandacht vestigen op cyberpesten tegen volwassenen.

Zelf was ze niet echt gefocust op de reacties van haar deelname. Haar vriendinnen lieten telkens weten wat er op sociale media verscheen. Maar, daar bleef het niet bij. “Later werd ik aangevallen via sms’jes en e-mails”, vertelt ze in Humo. Zaken als ‘je verdient het niet om te leven’ en ‘je verdient geen liefde’, werden onder haar neus geduwd. “Een 12-jarig jongetje stuurde mij een bericht: ‘kreng!’. Ik voelde pijn, verdriet, woede en angst, allemaal tegelijk”, vult ze er aan toe.

Als loopbaanbegeleider kwam ze naar eigen zeggen al vaker in contact met werknemers die gepest worden. “Cyberpesten is daarbij een redelijk nieuw fenomeen, daar wil ik me op focussen”, aldus Marjolein. Met haar project wil Marjolein haar nare ervaring omzetten tot iets positiefs. Onder de noemer #stoppesten zal ze lezingen geven om de strijd tegen cyberpesten aan te gaan. Zo wil ze voornamelijk bewustwording creëren zodat mensen er durven voor uitkomen dat ze gepest worden.