Jake Gyllenhaal misschien volgende slechterik in nieuwe "Spider-Man" © BELGA

Amerikaans acteur Jake Gyllenhaal ("Brokeback Mountain") komt in aanmerking om de rol van slechterik Mysterio op te nemen in het vervolg op "Spider-Man: Homecoming". Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Er moeten nog wat punten en komma's geregeld geregeld worden aan het contract, maar in Hollywood gaat men er wel van uit dat Jake Gyllenhaal tot het Marvel-universum gaat toetreden. In dat geval wordt de acteur de tegenspeler van de 37-jarige Tom Holland, die de nieuwe generatie van "Spider-Man" vertolkt. Zitten in diezelfde cast: Michael Keaton ("Birdman"), Zendaya en Marisa Tomei. Regisseur Jon Watts zal ook deze film voor zijn rekening nemen.

Gyllenhaal zou Quentin Beck ofte Mysterio spelen, in de strips een voormalig special effects-expert die Peter Parker het leven zuur maakt met behulp van goochel- en andere trucs. Opmerkelijk: ooit was Gyllenhaal bijna zelfs Spiderman. In 2002 stond hij klaar om Tobey Maguire te vervangen toen die zijn rug had geblesseerd. Uiteindelijk kon Maguire toch op tijd herstellen en moest Gyllenhaal niet invallen.

De opnamen voor de tweede "Homecoming" starten later dit jaar, de film komt in de zomer van 2019 uit.