Iedereen tegen Kanker: slotshow op 27 mei © Photonews

'Iedereen tegen Kanker' is al aan zijn zestiende editie toe. Op 17 april sloegen Eén en Kom op tegen Kanker de handen terug in elkaar. In de vorm van uitdagingen kan iedereen in Vlaanderen een bijdrage leveren.

De teller staat al op 1364 donaties, 2000 rospotten en heleboel losse giften. 44332 kinderen dragen via de Ketnet-actie De Pet op tegen Kanker uit solidariteit een pet tegen kanker. De actie loopt nog tot en met zondag 27 mei. Dan vindt de hartverwarmende slotshow plaats.


Presentatoren van dienst zijn Peter Van de Veire en Danira Boukhriss Terkessidis. Het beloofd een mix te worden van aangrijpende reportages, muzikale acts en interessante babbels. Verschillende tv-gezichten werken mee aan de show. Dieter Coppens brengt kankerpatiënten in een taxi naar de dagkliniek en praat met hen over hoe zij de vreselijke ziekte trachten te overwinnen. Kristel Verbeke spreekt met een jong meisje over kanker en weet net zoals in Kinderkopkes de intimiteit te bewaren. Lieve Blancquaert maakt een reportage aan de hand van aangrijpende beelden. Daarnaast gaat Ketnet-gezicht Dokter Bea langs bij Vlaamse Universiteiten om uitleg te vragen aan experten.
Muzikale optredens zijn er onder andere van Gers Pardoel, Sylvie De Bie, Bart Peeters, Niels Destadsbader, De Ketnetband-leden Maureen, Matthew en Charlotte, Sharon den Adel, Noemie Schellens en Brussels Philharmonic.

Vorig jaar bracht de campagne maar liefst 3.352.253 euro op. Benieuwd hoe veel het dit jaar wordt! De opbrengst gaat integraal naar tal van initiatieven die helpen kanker te vermijden, bestrijden en verzachten.

De slotshow wordt live uitgezonden vanuit Videohouse in Vilvoorde op Eén.