Sven De Ridder voor het eerst in musical © Isopix

Zijn liefde voor theater is groot, zo groot dat hij zelf een theatergenootschap heeft opgericht. Hij is een graag geziene gast in televisieshows en het rijtje van films waar hij in te zien is, loopt aardig op. Een musicalrol, dat is wel iets nieuws voor Sven De Ridder.

In februari 2019 gaat ‘Iedereen Beroemd’ in première. De musical is gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere uit 2000. In ‘Iedereen Beroemd’ schuimt de mollige Magda samen met haar vader talentenjachten af op zoek naar de grote doorbraak. De rol van Jean Vereecke, de vader, is weggelegd voor niemand minder dan De Ridder. “Het is een droom die uitkomt. Eindelijk kan ik het van mijn bucketlist schrappen!”, zegt De Ridder in Dag Allemaal.
Hij is zelf een grote fan van het genre. Dat hij geen zangtalent heeft, schrikt hem niet af. “Er zijn genoeg zangers die acteren, dus omgekeerd mag ook. Voor alle veiligheid ga ik wel zanglessen nemen.”

Joke Emmers zal de rol van Marva vertolken. Ook voor haar wordt het een musicaldebuut. Het is ook de eerste keer dat de twee samen op de planken zullen staan.