'Star Wars: The Last Jedi' vanaf 26 juni op Netflix © BELGA

'The Last Jedi', de achtste en meest recente film in de 'Star Wars'-franchise, verschijnt vanaf 26 juni op de streamingdienst Netflix. Dat meldt de Amerikaanse website Buzzfeed.

Onmiddellijk na zijn release in december 2017, veroorzaakte 'The Last Jedi' verdeeldheid onder fans, die het vaak niet eens waren met de richting die het verhaal uit ging. Dat neemt niet weg dat de film, zoals steeds met 'Star Wars', een groot succes was aan de box office en wekenlang op nummer één stond in de lijst van meest opbrengende films.

Wie geen geld heeft neergeteld voor een bioscoopkaartje, kan vanaf eind volgende maand wellicht online toch nog de film bekijken. Volgens Buzzfeed is 'The Last Jedi' vanaf 26 juni beschikbaar om te streamen. De film zal 'Rogue One' uit 2016 vergezellen als de enige andere live-action 'Star Wars'-film in de onlinebibliotheek van Netflix. Of de verschijningsdatum in Europa dezelfde is als die in de Verenigde Staten, is voorlopig nog niet bevestigd.

Netflix-abonnees hebben mogelijk maar een beperkte periode de tijd om 'The Last Jedi' te streamen. Disney is namelijk eigenaar van de franchise en is nog steeds van plan om ergens volgend jaar een eigen streamingdienst te lanceren. Op dat moment verdwijnt wellicht alle Disney-content van Netflix.