Zoon Woody Allen ontkent seksueel misbruik van vader © BELGA

Moses Farrow, de zoon van regisseur Woody Allen en Mia Farrow, heeft zijn vader verdedigd in een blog. Zijn zus Dylan beschuldigde hun vader van seksueel misbruik, maar daar is volgens Moses niets van aan.

"Ik ben gesteld op mijn privacy en ben niet geïnteresseerd in aandacht", schrijft Farrow. Toch wil hij reageren op de beschuldigingen omdat zijn vader "nog altijd veroordeeld wordt".

Zijn zus zegt op 7-jarige leeftijd te zijn misbruikt door Allen, maar de regisseur heeft dat altijd ontkend. In de jaren negentig moest hij voor de rechter verschijnen die hem vrijsprak omdat er te weinig bewijzen waren.

Volgens Moses Farrow kwamen de beschuldigingen boven een paar maanden nadat hun moeder Mia erachter was gekomen dat Allen een relatie had met haar dochter Soon-Yi, die ze had geadopteerd met haar ex-man André Previn. De twee trouwden later.

"Al maanden had ze in ons hoofd geprent dat Woody kwaadaardig, een monster en de duivel was en dat Soon-Yi voor ons dood was", schrijft Moses. Hij stelt bovendien dat het niet Woody is die zijn kinderen slecht behandelde, maar wel Mia zelf. Zijn moeder zou haar kinderen hardhandig aangepakt hebben.