Brad Pitt bedreigde Harvey Weinstein met de dood © BELGA

De Amerikaanse acteur Brad Pitt heeft Harvey Weinstein met de dood bedreigd nadat de producer had geprobeerd zijn toenmalige vriendin Gwyneth Paltrow in bed te krijgen. Dat vertelde de actrice zelf in een Amerikaanse radioshow.

Het incident vond plaats in 1995, toen Paltrow een rol kreeg in 'Shakespeare in Love'. Producer Weinstein vond dat hij daarvoor iets terug moest krijgen en nodigde de actrice uit op zijn hotelkamer. Toen de toenmalige vriendin van Brad Pitt duidelijk maakte dat ze niet met hem de lakens zou delen en de kamer probeerde uit te vluchten, bedreigde Weinstein haar door te zeggen dat hij haar carrière zou boycotten.

"Het was zijn klassieke trucje", zegt Paltrow daar nu over. "Op die manier heeft hij van veel jonge actrices misbruik gemaakt. Uit angst voor hun carrière deden ze wat hij van hen verlangde."

Dat ze alsnog een bekende actrice werd, heeft ze te danken aan haar toenmalige vriend, Brad Pitt, zegt Paltrow nog. "Op de eerste de beste gelegenheid dat hij Harvey zag, op de Broadway-première van 'Hamlet', als ik me goed kan herinneren, is Brad op hem afgestapt. Hij nam hem bij de kraag en beet hem toe dat hij hem zou vermoorden als hij me nog één keer zou aanraken. Brad méénde het. En dat zag Harvey ook wel in", klinkt het.

"Bovendien was Brad toen al een wereldster. Hij had ook macht in Hollywood. Harvey durfde de confrontatie met hem niet aan te gaan. Hij was een pestkop en dat soort types durft alleen mensen aan te vallen die zwakker zijn dan zij", aldus Paltron nog.