Boek van 'Game of Thrones'-bedenker George R.R. Martin wordt animatiefilm © BELGA

'Ice Dragon', een boek van 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin, wordt omgewerkt tot een film. Warner Bros heeft plannen om een nieuwe animatiefilm op het verhaal te baseren. De auteur gaat zelf ook aan de slag als producer van de film. Dat meldt entertainmentmagazine Deadline en wordt bevestigd door verscheidene Amerikaanse filmmagazines.

'The Ice Dragon', voor het eerst gepubliceerd in 1980, is het verhaal van een jong meisje en de ijsdraak waarmee ze bevriend raakt in een mythisch land van ijskoude sneeuw na de dood van haar moeder.

De ijsdraak is een ongetemd, legendarisch schepsel dat mensen angst inboezemt en in zijn kielzog alleen maar troosteloos, bevroren land achterlaat. Het meisje is echter niet bang omdat ze een winterkind is, geboren tijdens de ergste vorst sinds mensenheugenis. De ongewone vriendschap leidt ertoe dat de ijsdraak haar verdedigt tegen vurige draken die het land bedreigen.

De film wordt verwacht in 2020. Martin heeft verklaard dat 'The Ice Dragon' zich niet in dezelfde wereld afspeelt als 'A Song of Ice and Fire', de serie romans die voor het eerst werd gepubliceerd in 1991 en diende als basis voor 'Game of Thrones'. Fans moeten dus geen nieuw verhaal in Westeros verwachten.

Het HBO-drama 'Game of Thrones' keert terug op televisie voor het achtste en laatste seizoen in 2019.