"Star Wars-personage Boba Fett krijgt eigen film" © BELGA

Het Star Wars-personage Boba Fett zou een eigen spin-off krijgen. Volgens Variety heeft Disney regisseur James Mangold, bekend van 'Logan', aangetrokken.

De zoon van Jango Fett maakte voor het eerst zijn opwachting in 'The Empire Strikes Back' uit 1980. Hoewel het personage slechts een kleine aandeel heeft in de filmfranchise, is Boba Fett altijd erg populair geweest bij Star Wars-fans. Zij hopen al jaren dat het karakter een eigen film krijgt.

In 2013 werkten Disney en Lucasfilm al eens een film rond Boba Fett. Regisseur Josh Trank werd opgetrommeld, maar daarna bleef het jarenlang stil rond het project. In 2016 maakte de studio's bekend dat ze het contract met Trank hadden verbroken. Dat was volgens geruchten vanwege zijn gebrek aan leiderschapskwaliteiten op de set van 'Fantastic Four'.

De film die nu in de maak is en nog geen titel heeft, is een van de zogenoemde anthologieprojecten. Dat zijn films die zich afspelen in de wereld van Star Wars, maar geen onderdeel uitmaken van de reguliere verhaallijn. Eerder bracht Disney in die reeks al 'Rogue One' uit en sinds deze week speelt ook 'Solo' in de zalen.