Kanye West koopt drugsfoto van Whitney Houston voor 85.000 dollar © BELGA

De Amerikaanse rapper Kanye West heeft 85.000 dollar (ongeveer 72.500 euro) betaald voor een foto van de badkamer van Whitney Houston. Het beeld staat op de cover van het nieuwe album van de rapper en zakenpartner van West, Pusha T.

Op de foto is een wastafel te zien, die bezaaid is met cocaïne, crack, sigaretten en drank. Een familielid van de zangeres trok de foto, die heel wat ophef veroorzaakte.

Houston kampte met een drugsverslaving en stierf in 2012. Ze verdronk in een bad nadat ze verschillende drugs had gebruikt. Na haar dood dook ook die foto van de badkamer van de zangeres op.

Volgens Pusha T. kwam het idee om dat beeld te gebruiken als albumhoes voor 'Daytona' van West. Dat zei de rapper in een radioprogramma.

"Om 1.00 uur 's nachts gaat mijn telefoon en zegt Kanye dat hij geen goed gevoel heeft over het artwork. Hij heeft iets anders, maar dat kost 85.000 dollar. Ik vertelde hem dat ik daar niet voor ging betalen, maar hij zei: 'Nee, dit is wat mensen moeten zien bij je muziek. Ik betaal het wel'", vertelde Pusha T.