Vijfde seizoen Arrested Development na lang wachten op Netflix © Isopix

De Amerikaanse sitcom Arrested Development van Mitchell Hurwitz is eindelijk terug! Tussen 2003 en 2006 waren de eerste drie seizoenen van de sitcom te zien op Fox. De reeks bleek best wat aanhang te hebben, dus pakte Netflix in 2013 uit met een vierde seizoen. Vijf jaar hebben we op onze honger gezeten, maar nu staat ook het vijfde seizoen klaar! En het belooft beter ooit te worden.

Met Arrested Development leren we de familie Bluth kennen, een voorheen welvarende familie die ondanks hun veranderde omstandigheden nog steeds een extravagante levensstijl leiden. Dat brengt natuurlijk heel wat incidenten met zich mee. Ieder personage in de show is een speciaal typetje op zich.

Jason Bateman neemt de centrale rol van Michael Bluth op zich. De alleenstaande vader en weduwenaar doet tal van pogingen om zijn gezin bij elkaar te houden ondanks hun materialisme en egoïsme. Zijn zoon, George Michael, ervaart constante druk om aan zijn vaders verwachtingen te voldoen. Alsof dat nog niet genoeg is, vecht hij ook nog tegen zijn gevoelens... voor zijn nicht Maeby. Toen ze hem ooit een kus gaf, als onderdeel van een grap, sloeg de vonk over.
Met een oom als George hebben ze het ook niet getroffen. Die doet erg veel moeite om zijn familie te manipuleren en te controleren. Oom George heeft al een gevangenisstraf op zak, dat houdt hem niet tegen om het rechts nog steeds te ontwijken. Zijn vrouw, Lucille, kent dan weer een grote liefde voor alles met een hoog alcoholpercentage. Ze houdt haar familie stevig in de tang. Haar greep is het strakst op haar jongste zoon, Byron, een overgeschoold moederkindje met afhankelijkheidsproblemen en vatbaar voor paniekaanvallen. Dat is maar een handvol van de personages die de komische serie compleet maken.
 
De verhaallijn van het vijfde seizoen draait om het mysterie met betrekking tot de dood van Lucille Austero, die vaak als Lucille Two wordt benoemd. In seizoen vier heeft Lucille Two de controle over Bluth Company verworven nadat het gezin al hun aandelen verkocht. Ze lijkt vermist, maar een bloederige scène schept meer duiding. Het vervolg zie je in seizoen vijf! 

Netflix kondigt de première aan voor 29 mei. Het seizoen zal uit 16 afleveringen bestaan, opgesplitst in twee delen. 
Het eerste deel van seizoen vijf zal naar goede gewoonte heel wat slapstick, politieke satire, woordspelletjes en terugkerende grappen met zich meebrengen.
 

Arrested Development is nu beschikbaar via streaming op NetflixStart Netflix op Proximus TV via het menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204!

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 204)!