Sciencefiction in Movies & Series Pass: Valerian and the City of a Thousand Planets © Isopix

Luc Besson waagt zich met ‘Valerian and the City of a Thousand Planets’ aan de verfilming van een Franse sf-stripreeks. Het resultaat is vanaf 26 mei te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV. Voer voor fans van sciencefiction!


Het jaar 2740. Valerian en Laureline zijn intergalactische agenten die instaan voor de orde in het heelal. Het Ministerie van Defensie geeft hen de opdracht naar Alpha te reizen: een verbluffende en voortdurend uitdijende metropool waar miljoenen wezens uit het hele universum samenleven, elk met hun eigen kennis en cultuur. Ergens in deze stad huist een mysterie, een duistere kracht die het vreedzame leven in de Stad van Duizend Planeten bedreigt. De klok tikt...Valerian en Laureline moeten zo snel mogelijk het gevaar identificeren en uitschakelen. Het lot van Alpha - en de toekomst van het universum - ligt in hun handen.

In de cast, een aantal bekende koppen. Dane DeHaan en Cara Delevigne stappen in de intergalactische schoenen van agenten Valerian en Laureline. Verder zie je onder meer Clive Owen, Ethan Hawke en (heel even) Rutger Hauer. Rihanna (jawel) maakt haar opwachting als de vreemde alien Bubble en jazzlegende Herbie Hancock maakt een cameo als minister van Defensie.Als jonge knaap was regisseur Luc Besson in de ban van de Franse graphic novel Valerian. Met deze film brengt hij het verhaal naar het witte doek, in een van de duurste producties ooit in de Franse filmgeschiedenis. Een duizelingwekkend budget van 197 miljoen euro levert een visueel plaatje op, een lust voor het oog. En aparte, gekke sciencefiction.

‘Valerian and the City of a Thousand Planets’ is vanaf 26 mei te bekijken met de Movies & Series Pass van Proximus TV.
Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.