Bekijk de miniserie Howards End vanaf 19 juni op BBC First © bbc first

Goed nieuws voor liefhebbers van Britse kostuumdrama’s. BBC First pakt vanaf 19 juni uit met de miniserie Howards End, een vierdelig drama uit 2017 bewerkt naar het meesterwerk van EM Forster.


Lente 1905 in Engeland.  Margaret Schlegel is thuis met haar zelfingenomen tante Juley en haar hypochondrische broer Tibby als ze een brief krijgt van haar jongere zus Helen die op bezoek is bij de familie Wilcox in hun landhuis Howards End. Als ze hoort dat Helen gevallen is voor de jongste zoon, Paul Wilcox, vertrekt tante Juley direct naar Howards End om de familie Schlegel te vertegenwoordigen – ietwat voorbarig omdat de verloving er niet komt. De familie Schlegel laat de sociale ongemakkelijkheid van de ontmoeting met de familie Wilcox voor wat het is en woont met bezoekende Duitse familieleden  een concert bij in Londen. Tijdens de uitvoering raakt Helen in gesprek met Leonard Bast, een met zichzelf worstelende jonge bankbediende, en neemt na het concert per ongeluk zijn paraplu mee. Nadat ze de vergissing heeft ontdekt, geeft Margaret haar kaartje aan Bast en nodigt hem uit met hen thee te drinken in Wickham Place. Bast voelt zich echter niet op zijn gemak in hun gezelschap en vertrekt weer snel. Door een speling van het lot verhuist de familie Wilcox naar Londen en huurt  uiteindelijk een appartement tegenover de familie Schlegel, waarna Margaret bevriend raakt met  de enigmatische maar ziekelijke mrs. Wilcox.
 
De vierdelige miniserie Howards End is vanaf 19 juni om 21u te bekijken op BBC First. BBC First is op kanaal 220 te vinden in de tv-optie 'Entertainment Channels' van Proximus TV. Ontdek het aanbod hier.