Tascha & Ian zijn de winnaars van Belgium's Got Talent © vtm

Het acrobatisch dansduo Tascha & Ian heeft de vijfde editie van Belgium's Got Talent gewonnen. Het koppel versloeg elf andere act tijdens de finale van de talentenjacht op VTM. Ze gaan met 50.000 euro naar huis.


Het 19-jarige koppel uit Knokke-Heist en Boom bracht in de finale een emotionele dans op Tom Walkers hit 'Leave a Light On' met daarin enkele moeilijke lifts. Daarmee konden ze zowel jury als het publiek overtuigen.

"Is dit echt? Wow, dit hadden we niet verwacht", reageerden de twee vlak na de bekendmaking. Wat ze met het geld gaan doen, is nog niet helemaal duidelijk. "Ik had sowieso aan mijn mama beloofd om naar de Filipijnen te gaan, dus dat gaan we zeker doen. Maar daarnaast zullen we ook nog wat sparen om iets leuks te doen", aldus Ian.
 
Ian Lodens had voor dit programma nog nooit gedanst en is een wereldkampioen jiujitsu in wording met het topsportstatuut. Natasha Van Es is een voormalig topgymnaste van 1m50. De twee leerden elkaar kennen tijdens een huldiging bij minister van Sport Philippe Muyters. Speciaal voor Belgium's Got Talent werden ze een dansact en dat zonder de hulp van een coach. Met succes dus, want in de finale versloegen ze onder andere DrumSpirit, acrobaat Gilles Thiry, het dansduo Twice, acrobaat Mathias Goethals en ritmisch gymnaste Aya Couroble.
De finale van Belgium's Got Talent gemist? Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Ontdek hier nog eens de twaalf finalisten!