'Solo: A Star Wars Story' presteert onder de verwachtingen © BELGA

'Deadpool 2' heeft zijn koppositie in de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 verloren. Bovenaan prijkt nu 'Solo: A Star Wars Story', maar op financieel vlak presteert de film echter onder de verwachtingen.

Met een omzet van 83,3 miljoen dollar opende de 250 miljoen dollar kostende film beneden alle verwachtingen en daarmee ook het zwakst van de vier reeds verschenen Star Wars-films van Walt Disney/Lucasfilm. Ook wereldwijd is de score uiterst mager, met slechts 148,3 miljoen dollar. Om uit de kosten te komen zal het prijzige Solo zo'n 450 tot 550 miljoen dollar moeten noteren. Met nu nog geen 150 miljoen dollar wereldwijd wordt het waarschijnlijk erg lastig.

In de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 verloor 'Deadpool 2' zijn eerste plek en zakte één plaatsje lager. In het tweede weekend wist de film uit te komen op een prima 42,7 miljoen dollar en groeide daarmee door naar 207,4 miljoen dollar in de States en 487,1 miljoen wereldwijd. 'Avengers: Infinity War' vervolledigt deze week de top drie en kwam in het vijfde weekend tot 16,5 miljoen dollar en staat nu op 621,7 miljoen in de States.