Kanye West door eigen stichting aan de deur gezet © BELGA

De liefdadigheidsinstelling van Kanye West, Donda's House, verbreekt haar band met de rapper. De stichting, die naar zijn moeder vernoemd is, wil zelfs haar naam veranderen. Dat gebeurt naar aanleiding van een Twitter-gevecht, melden Amerikaanse media.

De stichting voor kansarme jongeren werd in 2011 opgericht door West en collega-rapper Rhymefest. Ze is genoemd naar Donda Williams, de moeder van Kanye die in 2007 op 58-jarige leeftijd overleed.

Op het nieuwste album van Pusha T, waarvan West producent is, wordt beweerd dat Drake zijn eigen teksten niet schrijft. De Canadees reageerde met een vernietigend nummer, genaamd "Duppy Freestyle" en presenteerde Kanye's platenmaatschappij een factuur van 100.000 dollar (86.112 euro) voor "promotionele hulp en het reanimeren van een carrière". Rhymefest vroeg daarop aan Drake om de opbrengst naar Donda's House te sturen, aangezien West de stichting heeft laten zitten.

De stichting verklaarde dat ze geen financiële steun van West kregen voor een bouwproject dat het huis waar de rapper als kind woonde wou ombouwen tot een opnamestudio, museum en leerruimte. "De jeugd kijkt en we willen dat ze weten dat ongeacht wat hun favoriete beroemdheden doen, of niet doen, we er voor hen zijn en hen zullen blijven ondersteunen en motiveren."

Kim Kardashian slingerde dan weer een aantal verwijten naar het hoofd van Rhymefest. Ze beschuldigde hem er onder andere van de naam van Kanye's moeder te gebruiken om hem in een slecht daglicht te plaatsen. "Je mag erop rekenen dat ik er mijn missie van zal maken om Donda's House van je af te pakken en het door mijn kinderen te laten runnen zoals het hoort!", aldus de realityster.