Fans dienen petitie in om release Ant-Man 2 te vervroegen


De film gaat in het Verenigd Koninkrijk een maand later in première dan in de Verenigde Staten, tot verdriet van fans die bang zijn voor spoilers.


Britse filmliefhebbers steunen een petitie die de leiding van Marvel Studios vraagt om hun besluit terug te draaien om het vervolg Ant-Man 2 pas een maand na de Amerikaanse lancering uit te brengen.

De filmbonzen van Marvel en moedermaatschappij Disney zullen Ant-Man And The Wasp begin juli op de meeste markten over de hele wereld uitrollen, maar mensen die in het Verenigd Koninkrijk (VK), Italië en Japan wonen zullen tot augustus moeten wachten om Paul Rudd weer in actie te krijgen als de strip-superheld.

In het VK worden lagere bezoekersaantallen gevreesd door concurrentie met het WK voetbal in Rusland dat op 14 juli begint. Maar volgens lokale media zijn de filmfans meer bezorgd over de eventuele spoilers die bekend worden om dat de film dan al geruime tijd in andere landen draait.

Filmfan en bioscoopganger Adam Khan vond het maar niks en besloot vorige week een online petitie op change.org te beginnen om Ant-Man gelijk met de andere landen. "Marvel en Disney hebben besloten om 'Ant-Man en The Wasp' een maand later uit te brengen vanwege het wereldkampioenschap voetbal. Dit betekent dat fans in het Verenigd Koninkrijk de film een maand na de rest van de wereld krijgen.Echte Marvel fans, zoals ik, zijn geschokt en teleurgesteld... Hoe kunnen we een maand wachten zonder spoilers? Je kunt naar het WK kijken en tegelijk ook een film zien.", schrijft hij.

Het doel van Khan is om 1500 handtekeningen te verzamelen. Dat aantal werd maandag bereikt. Marvel heeft nog geen commentaar gegeven op de petitie.

Cover Media/Novum Nieuws