Stressvolle periode voor Mathias Vergels © Isopix

Mathias Vergels heeft een volle agenda: ‘Thuis’, ‘De Collega’s 2.0’, zomerconcerten,… en het belooft nog drukker te worden! Deze zomer wordt hij voor de eerste keer papa. Dat bezorgt hem een goede portie stress.

Hij brengt zijn dagen door aan een bureautje op de set van ‘De Collega’s 2.0’.  In de remake van de bekende BRT-reeks speelt hij Eewoud, de nerd van het kantoor. Jan Verheyen regisseert de film. De draaidagen verlopen vlot, nog tot zes juli zijn de opnames gepland. Rond die periode is ook echtgenote Julie uitgerekend. “Ik probeer er op de set niet te veel aan te denken, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan”, vertelt Mathias in Dag Allemaal. 
 
Bij Verheyen weet de acteur wel veel steun te vinden. “Hij ziet onmiddellijk wanneer mijn gedachten afdwalen naar het thuisfront. Dan spreekt hij mij moed in”, vult hij aan. Minstens één keer per dag mag Julie zich aan een telefoontje verwachten. 
De stress giert hem door het lijf, maar dat hij enorm uitkijkt naar het vaderschap kan hij niet verstoppen: “Toen Julie vertelde dat ze zwanger was, ben ik onmiddellijk aan de kinderkamer begonnen. Een week later was ze af. Ik heb ook al veel boeken gelezen en tips gevraagd aan mijn mama.” Al hoopt hij wel dat hij van heftige puberstreken gespaard blijft. “Als ons kind mij daarin gaat evenaren, staat er ons nog wat te wachten”, lacht hij.