Boris Becker en vrouw gaan na dertien jaar uit elkaar © BELGA

De Duitse voormalige tennisser Boris Becker gaat scheiden van zijn vrouw Lilly. Dat hebben de twee bekendgemaakt. Ze waren dertien jaar een koppel.

De drievoudig Wimbledon-winnaar woonde al tientallen jaren in Engeland. Sinds 2009 was hij getrouwd met de Nederlandse Lilly. Een jaar later kregen ze een zoon, Amadeus.

Het was de advocaat van het koppel die het nieuws bekendmaakte in het Duitse krant Bild. Het is niet duidelijk waarom de twee een punt achter hun relatie zetten. Duitse media speculeerden al een tijdje over een mogelijke breuk, aangezien Boris en Lilly de afgelopen maanden nog maar zelden samen in het openbaar verschenen.

Hoewel Becker tijdens zijn tennisloopbaan ruim 22 miljoen euro aan prijzengeld verdiende, werd hij vorig jaar failliet verklaard. Hij vertelde eerder in een documentaire dat die problemen zijn relatie niet onder druk zetten. "We hebben het gevoel van ons twee tegen de wereld", zei hij toen.

Tot eind 2016 was Becker de coach van twaalfvoudig Grand Slam-winnaar Novak Djokovic. De twee werkten drie jaar lang samen.