Alan Rickman gefrustreerd door rol in Harry Potter-films © BELGA

De in 2016 overleden Britse acteur Alan Rickman was niet bepaald gelukkig met zijn iconische rol van professor Severus Sneep in de Harry Potter-films. Hij zou zelfs gefrustreerd zijn geweest tijdens de opnames. Dat blijkt uit een collectie brieven die onlangs zijn geveild, schrijft filmmagazine Deadline.

Onder meer een brief van producent David Heyman die gericht was aan Alan Rickman maakt gewag van persoonlijke problemen tijdens de productie. "Dank je wel dat je van Harry Potter 2 een succesverhaal maakte. Ik weet dat je soms gefrustreerd was, maar weet dat jouw rol een integraal deel uitmaakt van de filmreeks. Je bent een briljant acteur", schrijft Heyman.

In een latere memo geeft Rickman toe dat hij gefrustreerd was over het werk van David Yates, de regisseur van de laatste vier Harry Potter-films. "Het is alsof Yates heeft beslist dat dit niet belangrijk is voor het grotere geheel, bijvoorbeeld voor de jonge kijkers", schrijft de Engelse acteur. Wat niet belangrijk is, verduidelijkt Rickman niet in zijn memo.

Alan Rickman overleed in 2016 op 69-jarige leeftijd aan pancreaskanker.