De Franse filmcomponist Philippe Sarde krijgt een Lifetime Achievement Award uitgereikt door Film Fest Gent. Het filmfestival eert zo in het kader van de 18de World Soundtrack Awards de carrière van Sarde, die uiteenlopende werken heeft geschreven voor zowat 190 soundtracks. Sarde werd in de jaren 70 de favoriete componist van heel wat regisseurs na zijn doorbraak met composities voor de Franse drama's "Barocco", "Le locataire" en "Tess".

"Als je nadenkt over de ongelofelijke hoeveelheid, de kwaliteit en verscheidenheid in zijn muziek is het een mysterie waarom de legendarische Franse maestro geen grotere bekendheid geniet en amper gevierd wordt buiten de filmmuziekwereld", zegt Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent. "Maar een van zijn beste werken is ongetwijfeld zijn heerlijke creepy score voor de bovennatuurlijke thriller 'Ghost Story' en zijn epische en onaardse score voor de prehistoriefilm 'Quest of Fire'"

Tijdens zijn carrière van bijna 50 jaar werkte Sarde samen met vooraanstaande Europese regisseurs zoals Claude Sautet, Bertrand Tavernier, Roman Polanski, André Téchiné en Jean-Jacques Annaud. Hij staat bekend voor de veelzijdigheid in zijn muziek, gaande van symfonisch werk naar jazz.

De World Soundtrack Awards ontvangt naast Philippe Sarde ook de bejubelde componist Carter Burwell, die in wereldpremière zijn filmmuziek zal uitvoeren, en de Oscar-genomineerde componist en pianist Nicholas Britell.