Freeman eist excuses en rechtzetting CNN © BELGA

Morgan Freeman heeft via zijn advocaat geëist dat CNN zijn excuses aanbiedt. Tevens wil de acteur dat de televisiezender een rechtzetting publiceert. CNN berichtte als eerste dat minstens acht vrouwen de acteur beschuldigen van ongewenst gedrag en seksuele intimidatie, maar Freeman ontkent alle aantijgingen.

"Het is duidelijk dat CNN de heer Freeman heeft belasterd", zo staat in de brief die de advocaat vrijgaf. "CNN heeft zijn reputatie en carrière ernstig geschaad. CNN dient op zijn minst onmiddellijk te rectificeren en zich te verontschuldigen bij de heer Freeman via dezelfde kanalen en met dezelfde mate van aandacht die het gebruikte om hem ten onrechte aan te vallen", aldus de advocaat.

"Ik ben verbijsterd dat tachtig jaar van mijn leven in een handomdraai dreigt te worden ondermijnd door deze berichten", zei Freeman eerder al in een reactie, waarin hij ontkent zich oneerbaar te hebben gedragen. "Ik wil ook duidelijk zijn: ik heb geen onveilige werkomgevingen gecreëerd. Ik heb geen vrouwen aangevallen. Ik heb geen werk of promotie aangeboden in ruil voor seks. Elke suggestie dat ik dat heb gedaan, is volledig onjuist."