Michael Moore hint naar documentaire over Trump © BELGA

Terwijl Amerikaans president Donald Trump en de racistische tweet van actrice Roseanne Barr het nieuws domineren, heeft de controversiële documentairemaker Michael Moore van de ophef gebruikgemaakt om op sociale media een nieuw project voor te stellen. Hij postte een korte teaser voor wat een documentaire lijkt te worden over de zittende president.

Moore postte op Twitter een oud fragment uit een dubbelinterview met hemzelf en Trump in de talkshow van Barr, opgenomen in 1998. In het gesprek feliciteert Trump de filmmaker met zijn kritische documentaire 'Roger & Me' over Roger Smith, de toenmalige CEO van General Motors. "Ik hoop dat je er nooit een over mij maakt", voegt Trump er laconiek aan toe. Hierop komt een schaterlachende Moore in beeld, volgt een onheilspellend geluidseffect en krijgen we de URL van Moores website te zien.

De documentairemaker kondigde vorig jaar al eens aan dat hij een documentaire over Trump ging maken, genaamd 'Fahrenheit 11/9', met Trumps presidentschap als onderwerp. De film werd echter geschrapt omdat filmstudio The Weinstein Company in de nasleep van het Harvey Weinstein-schandaal ten onder ging. Mogelijk wil Moore de documentaire nu nieuw leven wil inblazen, al is volgens entertainmentmagazine Variety niet zeker of het om hetzelfde project gaat.

Het is niet de eerste keer dat Moore Trump in het vizier neemt. Dat deed hij eerder al in zijn one-man show 'TrumpLand' (2016) en recentelijk nog het Broadway-toneelstuk 'The Terms of My Surrender' (2017). Ook voormalig president George W. Bush moest het in 2004 al ontgelden in de film 'Fahrenheit 9/11'.