Vier Vlaamse kortfilmproducties naar festival van Palm Springs © BELGA

Vier korte films uit Vlaanderen zijn uitgenodigd op het Palm Springs International ShortFest, het grootste kortfilmfestival in de Verenigde Staten: 'Provence' van Kato De Boeck, 'Seascape' van Leni Huyghe, 'Wildebeest' van Nicolas Keppens en Matthias Phlips en 'Het leven van Esteban' van Inès Eshun. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) vandaag in een persbericht. De 24ste editie van dit Amerikaanse kortfilmfestival loopt van 19 tot 25 juni.

'Provence' is een korte fictiefilm over een broer en zus tijdens hun jaarlijkse zomervakantie. 'Provence' is het eindwerk van RITCS-student Kato De Boeck, die de film schreef en regisseerde.

'Seascape' is een korte fictiefilm over Hélène, een jonge beginnende actrice die een tekst repeteert voor een voorstelling en op hetzelfde moment het appartement aan zee van haar grootmoeder leeghaalt. 'Seascape' werd geschreven en geregisseerd door Leni Huyghe en geproduceerd door Daniël De Valck voor Cobra Films. Deze productie kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

'Wildebeest' is een korte animatiefilm over een koppel dat op groepssafari gaat naar de Afrikaanse savanne. 'Wildebeest' werd geschreven en geregisseerd door Nicolas Keppens en Matthias Phlips en geproduceerd door Bert Lesaffer en Brecht Van Elslande voor Animal Tank. De film haalde sinds de première al een tiental internationale selecties binnen en viel in de prijzen op Anima en het Internationaal Kortfilmfestival Leuven. Ook deze productie kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

'Het leven van Esteban' is een korte fictiefilm van Inès Eshun over een jongen die opgroeit bij zijn alleenstaande moeder en niet weet niet wie zijn vader is. 'Het leven van Esteban' is het afstudeerproject van Inès Eshun aan het RITCS en werd in april in competitie vertoond op het Tribeca Film Festival in New York, waar hij werd bekroond met de Student Visionary Award.