'Roseanne wilde nooit tweede seizoen sitcom’


Haar ex-man Tom Arnold zegt dat hij niet verbaasd is door haar racistische tweets, en vergelijkt haar telefoongebruik met die van president Donald Trump.


Roseanne Barr was nooit van plan om een tweede seizoen te maken van haar sitcom. Dat stelt haar ex-man Tom Arnold.

De sitcom werd deze week stopgezet door het televisienetwerk ABC TV, nadat Roseanne zich racistisch had uitgelaten op Twitter. Ze beledigde een assistente van voormalig Amerikaans president Barack Obama, Valerie Jarrett. In een aantal tweets, die nu verwijderd zijn, had de actrice het over de Moslimbroederschap en Planet of the Apes, in combinatie met Jarrett, die van Afro-Amerikaanse afkomst is.

Arnold, die tussen 1990 en 1994 getrouwd was met Barr en ook ooit werkte aan de sitcom als schrijver, zegt niet verbaasd te zijn door de tweets. “Het moest een keer gebeuren,” vertelt Arnold aan The Hollywood Reporter. “Ze wilde dat dit zou gebeuren, als je haar tweets van dit weekend bekijkt.

Arnold stelt dat Roseanne’s bazen bij het televisienetwerk haar telefoon af hadden moeten pakken. “Haal die telefoon uit haar handen. Ze zal die dingen niet op televisie zeggen, maar geef haar een telefoon en ze is een ongeleid projectiel.”

In het ergste geval hadden familie en haar personeelsleden de telefoon af moeten pakken. “Iemand moet haar zeggen dat Donald Trump ook niet zijn eigen telefoon mag hebben. Hij mag wel zeggen wat hij op Twitter wil plaatsen, maar iemand anders typt het voor hem in,” legt Arnold uit.

Ook vertelt hij The Hollywood Reporter dat hij een opzet voor een verklaring voor Barr had gemaakt. Daarin kon Barr haar fans vertellen dat ze minder tijd op Twitter zou zitten. Maar de mensen dichtbij Roseanne weigerden de verklaring naar buiten te brengen.

“Ik had een hele verklaring voor haar geschreven een maand geleden, daarin stond: ‘Ik ga een stap terug nemen, Twitter was eerst leuk, maar nu zie ik hoeveel negativiteit er is, dus ik neem afstand van social media en ik hoop dat mijn fans dat ook doen.’ Als ze dan al die gekke dingen had getweet had ze daarop kunnen wijzen en zeggen dat ze afstand had genomen”, aldus Arnold.

Cover Media/Novum Nieuws