National Geographic stopt met plastic

Plastic verpakkingen zijn dezer dagen een hot item. In de supermarkt kan je nagenoeg niets kopen dat niet in verschillende lagen plastic zit gewikkeld, en jaarlijks komt 9 miljard kilogram van het goedje in de oceanen terecht. National Geographic werpt in juni onder de noemer #STOPMETPLASTIC licht op de omvang van de problematiek met een aantal documentaires.

De National Geographic Society heeft een heel programma opgezet, inclusief onderzoeken en anti-plasticinitiatieven.De zender geeft de hele maand juni concrete tips, die iedereen makkelijk in het dagelijkse leven kan toepassen. 

Op tv kan je kijken naar confronterende documentaires over het plasticprobleem, en dat elke maandag rond 21u. Deze docu’s passeren de revue:

From Source to Sea (maandag 4 juni om 21u): Merijn Tinga, beter bekend als 'The Plastic Soup Surfer', laat zien hoeveel plastic zwerfvuil langs de Rijn rondslingert, voor het uiteindelijk in zee vloeit.

Plastic, The Real Sea Monster (maandag 11 juni om 21u): Een documentaire over de niet-afbreekbaarheid van plastic. Het raakt in zee gevangen in draaikolken, of wordt ingeslikt door vissen en vogels.

Plastic China (maandag 18 juni om 21u): Een portret van armoede, ambitie en hoop in een wereld van glooiende heuvels van plastic afval.

Plastic Paradise (maandag 28 juni om 21u): Journaliste/filmmaakster Angela Sun ontmoet wetenschappers, onderzoekers en vrijwilligers die licht werpen op de gevolgen van massale plasticconsumptie, en leren dat het probleem verraderlijker is dan gedacht werd.

National Geographic bekijk je via kanaal 96 op Proximus TV