Nick en Kevin zijn Strafste Grillmasters © VIER

2 maand geleden namen 30 duo’s plaats achter hun barbecue voor de titel van ‘Strafste Grillmasters’. Na een laatste finale strijd, tegen de zusjes Ineke en Sofie, kwamen beste vrienden Nick en Kevin als winnaars uit de bus.

Week na week wisten ze de jury te bekoren. Op een kleine blunder na, een amuse van uitgedroogd lamsvlees, scoren ze ook in de finale bij de jury. Op het menu? Een surf en turf als voorgerecht met een zero-waste salade, gevolgd door een gegrilde Tomakawk steak met aardpeer die ze garen in aarde en klei. Serveren doen ze met een spectaculaire touch: ze bieden hun hoofdgerecht aan op een grote boomstam, die ze vuur laten vatten. 
 
Het avontuur van Grillmasters kent zijn einde, maar voor Nick en Kevin is dit pas het begin. Binnenkort geven ze hun eigen boek uit ‘Zout op het Vuur’: vol met praktische tips, toegankelijke recepten en persoonlijke ervaringen om Vlaanderen ook aan het grillen te zetten. In juni verschijnen de vrienden al terug op televisie, in het gelijknamig culinair barbecue programma dat wordt uitgezonden op VIER en VIER.BE. Wie zelf niet zo een grillmasters is, kan toch nog proeven van de hele sensatie. Dit jaar openen Nick en Kevin nog een eigen restaurant in Antwerpen.