'Thuis'-acteur riskeert werkstraf © Isopix

Joren, de nieuwe ‘Thuis’-aanwinst, is een brave jongen die maar al te graag een avondje gamen verkiest boven uitgaan. In het echte leven zet acteur Mathieu Carpentier wel de bloemetjes buiten en dat liep al eens ongelukkig uit de hand.

De jonge twintiger is voor de Brusselse correctionele rechtbank verschenen op verdenking van slagen en verwondingen. De feiten dateren van een tijd geleden. In februari 2017 trok de acteur naar een fuif in Alsemberg. Wat een leuk feestje moest worden, draaide uit op een helse aanvaring. Naar eigen zeggen kreeg hij zelf die nacht al een drietal slagen bij een ruzie. 
Wanneer hij buiten één van zijn belagers denkt te herkennen, valt hij hem langs achteren aan en geeft hem meerdere stampen. Carpentier gaf volgens Het Laatste Nieuws bij de rechter aan dat hij zich waarschijnlijk vergist heeft: “Ik denk nu echter dat het slachtoffer niet betrokken was bij die eerste ruzie.”
 
Hij zocht al contact met het slachtoffer om zich te excuseren. Het parket kan dit geweld niet tolereren en vordert een werkstraf uit, aangezien de twintiger een blanco strafregister heeft.
Ook zijn broer hangt een werkstraf boven het hoofd, nadat deze een jongeman een gebroken neus sloeg omdat die volgens hem een deuk in zijn wagen had gemaakt.