Fans kunnen deze zomer rondwandelen in decors van 'Friends' © BELGA

Fans van de olijke New Yorkse vriendengroep uit 'Friends' moeten deze zomer in het Verenigd Koninkrijk zijn. Het festival Friendsfest, met de decors van de razend populaire serie, bezoekt er zes steden.

Wie altijd al eens koffie heeft willen drinken in Central Perk, rondhangen in Monica's appartement, trouwen in Rachels en Ross' Chapel of Love of de legendarische begintune naspelen, moet deze zomer het Kanaal oversteken. Op Friendsfest kunnen superfans zich uitleven. Er zullen 31 decors te vinden zijn uit de fictieve leefwereld van beste vrienden Rachel, Monica, Phoebe, Ross, Chandler en Joey. Voor wie honger heeft, is er ook de typische lasagne en de dorstlesser van het event is een "pitcher of Margarita's".

Comedy Central trekt van begin juli tot eind september twaalf weken lang door het Verenigd Koninkrijk met het festival, langs zes grote steden: Bristol, Newcastle, Glasgow, Brighton, Manchester en Londen. De tickets voor Manchester en Londen zijn al uitverkocht, voor de vier andere steden zijn wel nog kaartjes te verkrijgen aan 31 euro.