Matt LeBlanc verlaat 'Top Gear' © BELGA

Matt LeBlanc zet een punt achter zijn carrière als presentator van het eens populaire BBC-programma 'Top Gear'. De voormalige 'Friends'-acteur verlaat het programma na het volgende seizoen - zijn vierde seizoen. Dat meldt entertainmentmagazine Variety op gezag van BBC Studios.

LeBlanc verklaarde dat hij stopt vanwege de tijd en die de show opeist en de vele reizen die eraan te pas komen. "Mijn ervaring bij 'Top Gear' is ontzettend leuk geweest", aldus de acteur. "Ik zal altijd een fan van 'Top Gear' blijven, maar om deze redenen zal ik niet betrokken blijven bij het programma. Bedankt voor de geweldige rit."

LeBlanc, momenteel ook te zien in de serie 'Episodes', ging in 2016 voor 'Top Gear' aan de slag als co-host naast Chris Evans. Het tweetal nam het programma over na het ontslag van Jeremy Clarkson en het daaropvolgende vertrek van co-presentatoren James May en Richard Hammond. Evans verliet de show na één seizoen vanwege aanhoudende kritiek op de gastheren en de dalende kijkcijfers, waardoor LeBlanc de leiding overnam over de presentatie.

De kijkcijfers bleven daarna echter dramatisch laag in vergelijking met de tijden van Clarksons trio. Het is nog niet duidelijk wie LeBlanc na zijn vertrek gaat opvolgen.