Regisseur 'The Walking Dead' houdt vol: "Ook na vertrek Rick zal show geweldig blijven" © BELGA

Hoewel de geruchten nog steeds niet bevestigd werden door zender AMC, zwellen ze dag na dag aan: een vertrek van Rick Grimes, gespeeld door Andrew Lincoln, uit 'The Walking Dead' op het einde van seizoen negen zou nakende zijn. Regisseur Michael E. Satrazemis lijkt op Instagram alvast al afscheid te nemen van het hoofdpersonage: "Een van de beste mannen die ik ooit ontmoet heb".

Vorige week verspreidde het nieuws zich dat hoofdpersonage Rick uit de serie zou verdwijnen op het einde van seizoen negen, waarvan de opnames momenteel aan de gang zijn. In de hoofdkwartieren van zender AMC blijft het stil, maar Satrazemis, die 13 afleveringen van de populaire zombieserie regisseerde sinds 2014, lijkt op Instagram zijn mond al voorbij te hebben gepraat.

"Velen onder ons hebben de voorbije acht jaren geleefd, gewerkt, geknuffeld, gehighfived en soms zelfs gebloed met Andy (Lincoln, nvdr.). Dat alles om iets speciaals te maken. Hij is één van de beste mannen die ik ooit ontmoet heb. En een vriend", klinkt het in de post, die inmiddels verwijderd werd.

"De show zal anders zijn, maar zal geweldig blijven. Iedereen die meehelpt aan 'The Walking Dead' zal blijven werken, en soms zelfs bloeden voor jou."

Sommige bronnen melden dat Norman Reedus, die het hoofdpersonage Daryl Dixon vertolkt, na het negende seizoen het nieuwe gezicht van de serie zal worden.