Thuis verwelkomt Nigeriaanse prins © VRT

Eén-serie ‘Thuis’ heeft er twee weken voor de seizoensfinale nog een nieuw gezicht bij. Yemi Oduwale is sinds vrijdag als Dries Van Aken aan de slag als administratief medewerker op het advocatenkantoor van Karin en Tom. Die nieuwkomer heeft in het echte leven blauw bloed.

De grootvader van Oduwale is een Nigeriaans stamhoofd van een koninkrijk met 175.000 inwoners, wat van de acteur een prins maakt. Zijn grootvader wil dat hij later in zijn voetsporen treedt als troonopvolger. Dat is tegen de zin van Oduwale: “Dat wil ik helemaal niet. Mijn leven is hier”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.
 
Hij heeft een Belgische moeder en een Nigeriaanse vader.  “Toen ik 10 was en samen met mijn ouders mijn grootvader bezocht, vroeg hij mij in Nigeria te blijven om de taal en gebruiken beter te leren kennen. Mijn ouders zagen dat niet zitten en ik ook niet."
Jaren later keert hij nog eens terug en maakt er de documentaire "Worthy of the crown", die werd uitgezonden in ‘Vranckx’. De Gentse acteur gaat zo in 2014 op zoek naar zijn Afrikaanse roots en onderzoekt of hij als buitenstaander de titel en troon echt kon verwerven.
 
Ik was enkel benieuwd naar de procedure”, aldus de acteur. Daarvoor moest hij aan een aantal voorwaarden voldoen: zijn leven in België achterlaten en goedgekeurd worden door de stamoversten en een orakel, waarna hij zijn moed zou moeten bewijzen tijdens enkele vreemde proeven. “Ik zou de kop van een giftige slang moeten opeten en een nacht doorbrengen in een bad met kleine, giftige dieren. Als ik dat zou overleven, ben ik de uitverkorene”, vult hij aan.