Het Screen Flanders Economisch Fonds investeert 1.985.000 euro in 10 nieuwe audiovisuele producties. Naast onder meer een BBC-reeks en andere internationale producties prijkt op de lijst ook Vlaams werk, zoals de nieuwe speelfilm van Jan Verheyen en de tweede Sinterklaasfilm van Stijn Coninx. Dat heeft Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) vandaag bekendgemaakt.

De BBC-reeks 'Baptiste', een spin-off van de dramareeksen 'The Missing I en II' met Tcheky Karyo in de hoofdrol, wist de Screen Flanders-jury te overtuigen, net als de speelfilm 'Spider in the Web' van de Israëlische regisseur Eran Riklis, een actiethriller met onder anderen de Britse acteur Ben Kingsley.

Ook de Iers-Belgisch-Luxemburgse coproductie 'The Domestique', die een persoonlijke blik achter de schermen geeft van de beruchte 'Tour Du Dopage' van 1998 en het muzikale drama '10 Songs for Charity' in regie van de Nederlandse Karin Junger krijgen de steun van het fonds. Screen Flanders kent ook steun toe aan twee jeugdprojecten, 'Immenhof', en de animatiereeks 'The Ogglies' in regie van de Duitse regisseur Toby Genkel.

De lijst met ondersteunde producties telt ook vier Vlaamse producties. Zo investeert het fonds in de tweede Sinterklaasfilm van Stijn Coninx 'Sinterklaas en de wekkergek' en de nieuwe speelfilm van Jan Verheyen 'De Collega's 2.0.'. Ook 'De Patrick', het speelfilmdebuut van Tim Mielants wordt ondersteund, net als de Vlaamse actiefilm 'U-235' in regie van Sven Huybrechts en geproduceerd door Patser-producenten a team productions.