'Solo: A Star Wars Story' blijft nummer één ondanks uiterst zwak resultaat © BELGA

Nummer één zijn aan de box office mag dan als een mooie prestatie klinken, 'Solo: A Star Wars Story' bewijst dat de eerste plek niet altijd een reden tot grote vreugde is. De inkomsten van de film tuimelden afgelopen weekend met 65 procent naar beneden tegenover het openingsweekend, een week eerder. Dat meldt filmwebsite Cinemablend vandaag.

Al vanaf het openingsweekend, een dikke week geleden, ging het goed mis voor de film. 'Solo' wist dan wel 'Deadpool 2' van de troon te stoten als best opbrengende film, maar deed dat met behoorlijk tegenvallende cijfers. Met een omzet van 83,3 miljoen dollar opende de 250 miljoen dollar kostende film beneden alle verwachtingen en daarmee ook het zwakst van de vier reeds verschenen Star Wars-films van Walt Disney/Lucasfilm.

Ook wereldwijd was de score uiterst mager, met slechts 148,3 miljoen dollar. Om uit de kosten te komen zal het prijzige Solo zo'n 450 tot 550 miljoen dollar moeten noteren, maar dat wordt waarschijnlijk erg lastig.

Het afgelopen weekend bracht aan de Noord-Amerikaanse Box Office geen beterschap voor 'Solo'. De film staat nog steeds op nummer één, maar bezet die 'ereplek' met een magere 29,3 miljoen dollar. Terwijl de meeste blockbusters erop mikken om in hun tweede weekend ongeveer 50 procent van de opbrengst van het openingsweekend te halen, verloor 'Solo' in zijn tweede weekend een pijnlijke 65 procent.

Ter vergelijking: dat betekent dat de film na meer dan anderhalve week in Noord-Amerika minder heeft opgebracht dan wat 'Rogue One: A Star Wars Story' op amper drie dagen wist binnen te halen in december 2016.