"Ik zou posterboy van #metoo-beweging moeten zijn" © BELGA

De Amerikaanse regisseur Woody Allen vindt dat hij de 'posterboy' voor de #metoo-beweging zou moeten zijn omdat hij zijn hele carrière lang door geen enkele actrice is beschuldigd van wangedrag.

"Ik werk al vijftig jaar in de filmwereld. Ik heb met honderden actrices gewerkt en niet één van hen heeft ooit enige vorm van ongepastheid gesuggereerd. Ik heb altijd uitstekend met hen samengewerkt", zei hij in een interview met het Argentijnse programma Periodismo para todos, schrijft Variety.

Zijn adoptiedochter Dylan Farrow beschuldigt de 82-jarige regisseur wel al jaren van seksueel misbruik. Daarover zegt Allen in het interview dat "elke situatie waarin iemand valselijk wordt beschuldigd" triest is. Hij vindt het dan ook vervelend dat hij wordt vergeleken met mannen als Harvey Weinstein. "Dat zijn mensen die door 20, 50,100 vrouwen worden beschuldigd van misbruik."

"De autoriteiten hebben al 25 jaar geleden de zaak onderzocht en het bleek onwaar te zijn", zegt Allen nog over de beschuldigingen van Farrow. "Daarmee is de kous af en ik ben doorgegaan met mijn leven. Het is verschrikkelijk dat die zaak nu weer wordt opgerakeld. Ik ben een man met een gezin en kinderen van mezelf."

Volgens de regisseur stookte zijn ex-vrouw Mia Farrow, met wie hij dertien jaar samen was, hun kinderen op na de scheiding. Hij mocht naar eigen zeggen geen contact meer hebben met Dylan, omdat Mia boos was dat hij een relatie kreeg met Soon-Yi, Mia's adoptiedochter.