Penelope Cruz wil aanrandingszaak tegen Woody Allen heropend hebben


De actrice sluit zich niet aan bij anderen die nog langer weigeren met Woody Allen te werken


Penelope Cruz heeft er bij de Amerikaanse autoriteiten op aangedrongen om de beschuldigingen van Dylan Farrow over seksueel misbruik tegen haar vader Woody Allen opnieuw te onderzoeken, zodat de zaak definitief kan worden beëindigd.

Cruz, die speelde in Woody's films To Rome With Love en Vicky Cristina Barcelona, vindt dat de zaak "opnieuw moet worden bekeken" als Dylan beweert dat de claim dat de regisseur haar als kind heeft lastig gevallen niet verzonnen is.

Haar moeder, Mia Farrow, spande in 1993 de zaak aan, maar de aanklagers kozen ervoor om geen aanklacht in te dienen - een feit dat Woody naar voren bracht tijdens een recent interview met het Argentijnse nieuwsprogramma Periodismo Para Todos, waarin hij vertelde: "Dit is iets dat 25 jaar geleden grondig is onderzocht door alle autoriteiten en dat allen tot de conclusie zijn gekomen dat het niet waar was. En dat was het einde en ik ging verder met mijn leven.

Maar Cruz is van mening dat de zaak moet worden heropend - zodat Woody zijn naam voor eens en altijd kan zuiveren.

"De zaak moet nog eens worden bekeken", zegt ze. "Het belangrijkste is, als er ergens in de wereld een geval is dat niet duidelijk is, waarom zou je er dan niet nog eens naar kijken? Daar ben ik voor."

Penelope, die een Oscar won voor haar rol in Vicky Christina Barcelona van 2008, dringt erop aan dat ze zich niet zal aansluiten bij de groeiende lijst van actrices die hebben geweigerd om opnieuw te werken met Woody vanwege van de aanhoudende beschuldigingen tegen hem, vertelt ze aan Vanity Fair, "We hebben een verzameling krantenkoppen zeggen dat deze acteur zou werken met hem weer, en deze zei dat ze niet - dit verandert niets. Dit voegt niets goeds aan de situatie toe.

"We worden verondersteld te geloven in gerechtigheid, dit werd jaren geleden bekeken, en het is niet duidelijk. Het moet opnieuw worden bekeken."

Cover Media/Novum Nieuws