Sarah Paulson: 'Ryan Murphy heeft me grootse carriere gegeven''


De actrice is meer zelfverzeekerd dan ooit, met dank aan de interesse van de TV-mogul.


Sarah Paulson heeft Ryan Murphy geprezen voor het redden van haar acteurscarrière. Ze bekent dat niemand nog was geïnteresseerd in haar voorafgaand aan haar rol in American Horror Story.

Sindsdien is Paulson een beetje een muze geworden voor de TV mogul, door haar rollen in American Crime Story: The People Vs. O.J. Simpson en de American Horror Story-sequels. En ze gelooft dat zijn interesse in haar ervoor gezorgd heeft dat ze een hoofdrol speelt in Sandra Bullock's nieuwe film Ocean's 8. Maar wat nog belangrijker is, is dat Ryan het vertrouwen van Sarah een boost heeft gegeven.

"De enige manier om een kans te krijgen is om gezien te worden door een persoon die iets kan doen aan wat hij ziet en de daad bij het woord stelt," vertelt de actrice aan S Magazine. "Ryan was de eerste persoon die me het gevoel gaf echt gezien te worden als een performer. En door wat hij geloofde dat ik daartoe in staat was, begon ik te denken dat ik daartoe ook in staat was. Ik ben hem gewoon zo dankbaar, want het is niet alsof mensen op mijn deur klopten voordat hij besloot dat ik in zekere zin zijn partner zou worden."

Murphy gaf Paulson de luxe om rollen te kunnen kiezen - en ze geeft toe dat ze dat heel zorgvuldig heeft gedaan.

"Ik probeer te zoeken naar de dingen die onmiddellijk als echt menselijk gedrag indruk op mijn maken. Ik ben niet altijd zo geïnteresseerd in iemand die een held is op papier, of die kwaad is alleen maar om het kwaad te zijn. Ik wil weten dat het personage zich laat inspireren door dingen die ik herken, dingen die in de psyche plaatsvinden, geestelijk en mentaal - alles waar mensen mee worstelen en over nadenken", vertelt ze in S Magazine.

Cover Media/Novum Nieuws