Nu de opnames van de nieuwe film 'Sinterklaas en de Wakkere Nachten' al enkele weken volop aan de gang zijn, blijkt dat VRT ook aan een volledig vernieuwde tv-reeks van het iconische kinderprogramma 'Dag Sinterklaas' werkt. Dat heeft jongerenzender Ketnet vandaag aangekondigd in een persbericht.

De opnames van een nieuwe reeks 'Dag Sinterklaas' beginnen over enkele weken. Daarmee krijgt de aloude klassieker een late comeback. 25 jaar geleden was de eerste uitzending van 'Dag Sinterklaas' op tv te zien. De reeks van de hand van Hugo Matthysen werd jaarlijks opnieuw uitgezonden in de aanloop naar 6 december en werd op die manier een vaste waarde onder Vlaamse kinderen.

"In 2019 gaat Ketnet deze klassieker in een hedendaags jasje steken. Ketnet wil met de nieuwe reeks opnieuw een volledige generatie kinderen laten kennismaken met Sinterklaas en zijn vrienden", laat de jongerenzender vandaag weten. "Om te kiezen voor duurzaamheid zal de cast van Dag Sinterklaas ook deels evolueren. Sommigen beweren dat Sinterklaas vanaf 2019 wel eens een beetje op een dolfijntje uit Bavikhove zou kunnen lijken", klinkt het laconiek.

Wie Sinterklaas zal vertolken, moet volgens Ketnet een geheim blijven, en dat om de magie voor de jonge kijkers niet te verknallen. "Eén ding primeert: Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en dat moet ook zo blijven. Er wordt niet gecommuniceerd over de acteurs die deel uitmaken van het Sinterklaas-universum. We rekenen dan ook op jullie medewerking om het geheim van Sinterklaas te bewaren voor de kinderen."

De reeks is een regie van Stijn Coninx en naar een scenario van Hugo Matthysen en zal in première gaan op Ketnet in het najaar van 2019.