Ontdek de trailer van "Niet Schieten", de nieuwe Stijn Coninx-film © Photonews

De langverwachte nieuwe film van Stijn Coninx, “Niet Schieten”, komt op 10 oktober in de bioscoopzalen. De film is gebaseerd op het boek en levensverhaal ‘Niet Schieten, dat is mijn papa!’ van David Van de Steen.

De film vertrekt vanuit het standpunt van Davids grootvader. Die rol is weggelegd voor Jan Decleir. De rol van David zelf wordt door drie verschillende acteurs vertolkt: de broers Mo en Kes Bakker (‘Zie Mij Graag’) nemen de leeftijd van 9 en 14 jaar voor hun rekening, de volwassen David is een rol voor Jonas Van Geel. 25 jaar na ‘Daens’ is dit opnieuw een grote samenwerking tussen Conix en Decleir en wederom gaat het om een historisch verhaal.

De film start met de laatste en meest bloeddorstige moordpartij van de Bende van Nijvel in 1985. De ouders en zus van David worden voor de ogen van de jongen neergestoken. Zijn grootouders proberen hem zo goed mogelijk op te vangen, maar dat is geen gemakkelijke opdracht. Ze blijven achter met het grote verlies en verdriet en vele onbeantwoorde vragen.
 
Het verhaal van David en dat van zijn grootouders geeft aan wat de vele slachtoffers van De Bende van Nijvel hebben meegemaakt, zowel tijdens de overvallen als tijdens hun lange strijd die daarop volgde en voortduurt tot op vandaag.

Op de film is het nog even wachten, maar de trailer kan je hier al bekijken én die bezorgt alvast kippenvel.