'Star Wars'-actrice Kelly Marie Tran verwijdert al haar Instagram-berichten na maandenlange intimidatie © BELGA

Kelly Marie Tran, een van de hoofdrolspeelsters uit 'Star Wars: The Last Jedi', heeft al haar posts op sociaalnetwerksite Instagram verwijderd. De actrice zegt al maandenlang het doelwit te zijn van seksistische en racistische commentaren op sociale media. Dat meldt entertainmentmagazine NME.

Tran vertolkte in 'The Last Jedi' de rol van Rose Trico, die bevriend raakt met hoofdpersonage Finn (John Boyega) en hem uiteindelijk redt van de dood. Tran was de eerste niet-blanke vrouw ooit die een hoofdrol speelde in de franchise. In december meldde Tran dat ze vlak na de release van de film al seksistische en racistische opmerkingen had gekregen.

Internetgebruikers pasten de pagina over personage Rose Tico op de 'Star Wars'-website Wookieepedia aan door aanstootgevende, racistische opmerkingen toe te voegen. Alt-right internetpersoonlijkheid Paul Ray Ramsey viseerde Tran op Twitter openlijk omwille van haar uiterlijk.

Tran heeft het gehad met de online intimidatie, zo blijkt nu. Gespecialiseerde media merkten op dat alle posts op haar Instagram-account werden verwijderd. Op de pagina staan op het moment van schrijven inderdaad welgeteld nul berichten te lezen.

Op het moment van de release van 'The Last Jedi' verklaarde Tran nog vol enthousiasme hoe bijzonder het was om te worden verwelkomd in het 'Star Wars'-universum. "Zo veel mensen dromen over iets als dit. Ik geloof nog steeds niet dat ik dit echt doe", klonk het toen.