Bo Van Spilbeeck toont nieuw uiterlijk © Bo Van Spilbeeck

We zagen Bo Van Spilbeeck (59) vier maanden geleden voor het eerst als journaliste in plaats van journalist. Ze maakte toen officieel aan VTM bekend verder door het leven te gaan als vrouw. Sinds dinsdag is ze terug aan het werk met een heel nieuw uiterlijk.

Dinsdagnamiddag postte Van Spilbeeck een selfie op Instagram: “Weer aan het werk bij vtmnieuws. Nog even wennen aan mijn nieuwe ik (ook voor de collega’s)”. 
 
Volgens hoofdredacteur Kris Hoflack kan Van Spilbeeck terug op het scherm wanneer de gelegenheid zich aandient en ze er klaar voor is. Het zou misschien aanvoelen als een nieuw gezicht op het scherm, de journaliste heeft er namelijk al drie gezichtsoperaties opzitten.
Haar eerste operatie vond plaats eind februari waarbij de beenderen in het gezicht bijgeschaafd werden. “Mijn kaaklijn is minder hoekig gemaakt, mijn kin verkleind, mijn neus wat fijner, mijn voorhoofd minder prominent en mijn jukbeenderen meer uitgesproken”, vertelt ze in Het Laatste Nieuws. Een paar weken later volgde ook de tweede operatie: een facelift. “Minder beenderen betekent meer huid.” De derde operatie was oorspronkelijk niet voorzien, maar ze koos er toch voor de bovenste oogleden te laten optrekken. Zelf is Van Spilbeeck heel tevreden met het resultaat: “Ik voel me vrouwelijker. En mensen schatten me tien, vijftien jaar jonger. Mooi meegenomen, toch?

Van Spilbeeck geeft nog mee aan Het Laatste Nieuws dat ze eind dit jaar nog een borstingreep ondergaat. Later volgt de laatste, definitieve geslachtsoperatie. “Ik kijk er wel naar uit, hoewel het een zware operatie is, met kans op complicaties. Maar voor mij is het niet af zonder”, vult ze aan.