Film rond Bende van Nijvel komt uit in oktober © BELGA

'Niet Schieten', een film gebaseerd op het verhaal van de nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel, zal vanaf oktober te zien zijn in de Belgische cinemazalen. De film vertelt het verhaal vanuit de ogen van David, wiens ouders en zus werden neergeschoten.

Het verhaal begint in 1985 met de laatste en grootste moordpartij van de Bende van Nijvel en loopt over een periode van meer dan 25 jaar. Op 9 november worden de ouders en zus van de negenjarige David voor zijn ogen neergeschoten bij de aanslag op een Delhaize-winkel. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter.

Stijn Coninx heeft de regie in handen. "Mijn film gaat niet over de daders maar over de slachtoffers en hun verwanten, en hoe hen tot op heden gerechtigheid is ontzegd", vertelt Coninx aan De Standaard.

Jonas Van Geel speelt een volwassen David Van de Steen. Verder zijn ook Louis Talpe, Tom Van Dyck en Ann Tuts erin te zien. De film komt uit in oktober dit jaar.

In de trailer, die sinds deze week te zien is op YouTube, zien we hoe Jan Decleir de rol van Davids grootvader vertolkt.