Jared Leto krijgt eigen film als 'the Joker' © BELGA

Jared Leto, die in 'Suicide Squad' de bekende Batman-slechterik 'the Joker' vertolkte, krijgt een eigen film die helemaal rond het populaire personage zal draaien. Dat schrijft entertainmentmagazine Variety.

Naast het hoofdpersonage zal Leto ook de rol van producer op zich nemen. De standalone Joker-film heeft nog geen titel of releasedatum meegekregen, maar verscheidene film- en entertainmentmagazines berichtten gisteren (Amerikaanse tijd) al over de komst van de film.

Details over de plot zijn er nog niet, maar de studio zou willen voortbouwen op de fictieve wereld van 'Suicide Squad' uit 2016. Het verhaal zou ook aan die film en aan de geplande vervolgfilms worden gekoppeld.

Leto's Joker was in 'Suicide Squad', zoals fans opmerkten, eigenlijk nauwelijks meer dan een cameo. De Oscarwinnaar had na de release van de film al duidelijk gemaakt dat hij hoopte het personage verder te kunnen uitdiepen in toekomstige films met een meer inhoudelijke rol, zo niet een hoofdrol.

Het is op dit moment onbekend wanneer de nieuwe standalone-film in productie gaat, want Leto en de studio moeten nog op zoek gaan naar een schrijver. Het is ook onduidelijk of de film zou worden opgenomen voor of na het eerder aangekondigde vervolg op 'Suicide Squad', waarvan wordt aangenomen dat hij ergens in 2019 wordt gedraaid.