Acteurs Donald Glover, Ryan Gosling en Ezra Miller staan als favorieten op de shortlist voor de hoofdrol in een nieuwe film rond het iconische Roald Dahl-personage Willy Wonka. Dat schrijft het online entertainmentmagazine Collider.

Filmstudio Warner Bros. nam vier maanden geleden al 'Paddington'-regisseur Paul King onder de arm om het nieuwe Willy Wonka-project te regisseren. Op dit moment wordt volop gewerkt aan de samenstelling van de cast, in de eerste plaats de hoofdrol. Warner Bros. gaat daarbij voor grote namen en zou vooral Ryan Gosling, Donald Glover en Ezra Miller op het oog hebben.

Drijvende krachten achter het project zijn 'Harry Potter'-producer David Heyman en scenarist Simon Rich ('Man Seeking Woman'). De spin-off wordt in de markt worden gezet als een prequel die focust op het oorsprongsverhaal van de excentrieke chocoladeproducent uit 'Charlie and the Chocolate Factory' van jeugdauteur Roald Dahl.

Warner Bros. werkte in het verleden al vaak samen met Ryan Gosling - denk aan 'Blade Runner 2049', 'Crazy', 'Stupid Love', 'The Nice Guys' en 'Gangster Squad'. Ook Ezra Miller ('Justice League') stond al op de affiches van Warner Bros. Donald Glover, die onlangs nog met een hoofdrol in 'Solo: A Star Wars Story' op het grote scherm verscheen, wordt volgens de Amerikaanse filmpers als 'wild card' beschouwd. Hij zou erg geïnteresseerd zijn in de rol.

Het personage werd in het verleden al vertolkt door onder anderen Gene Wilder en Johnny Depp.