Britse remake van 'Tytgat Chocolat' in de maak © BELGA

De kans is groot dat er een Britse versie zal gemaakt worden van 'Tytgat Chocolat', de Eén-reeks over en met mensen met het syndroom van Down. Het Canadees-Britse productiehuis Reel One heeft net de remakerechten gekocht, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

"We weten het zelf nog maar pas", zegt Pieter Van Huyck (hoofd Fictie van productiehuis De Mensen) aan de krant. "Laat het wel duidelijk zijn: momenteel zijn we nog niet zeker of de reeks er ook effectief komt. Al is het feit dat de remakerechten verkocht zijn al een grote stap in de goede richting. Ook is het zo dat een producent die zulke rechten koopt, doorgaans al heeft afgetast of er een markt voor is."

Reel One probeert nu op zijn beurt de reeks de komende weken te verkopen aan een Britse zender. Er wordt ook nog een schrijver voor de Engelstalige versie gezicht.

In 'Tytgat Chocolat' gaat Jasper (Jelle Palmaerts), een jongeman met het syndroom van Down, aan de slag in een chocoladefabriek. Hij wordt er verliefd op één van z'n collega's: de Kosovaarse Tina (Mira Bryssinck). Wanneer ze plots uitgewezen wordt, onderneemt Jasper samen met zijn vrienden een avontuurlijke reis om haar terug te vinden. De reeks was bij ons vorig najaar te zien op Eén.